Mentaaliharjoitusten A&O on asioiden huomaaminen, tunnistaminen ja niiden olemassaolon hyväksyminen. Kun jonkin jutun pystyy huomaamaan, sille voi tehdä jotain. Kaikki se, mistä et ole tietoinen on sinun ulottumattomissasi.

Elämässä on onneksi mielenkiintoisia ilmiöitä, jotka auttavat meitä kehittymään ja kehittämään oikeita asioita oikeaan aikaan. Yksi näistä ilmiöistä on toistuvuus. Asiat palaavat eteesi aina uudestaan ja uudestaan, kunnes huomaat ne ja teet jotain toisin.

Urheilussa ilmiön näkee aina samassa kohdassa tapahtuvasta virheestä,  toistuvista maneereista, kiusallisen usein tapahtuvista samankaltaisista tapahtumista. Vaikka joku toinen huomaisi asian ennen sinua ja ystävällisesti kertoo siitä sinulle, et välttämättä vielä silloinkaan tiedosta sitä.

Koko touhun avain on tarkkailu. Kun päätät ottaa ohjat omiin käsiisi, aloita neutraali tarkkailu ja huomioiden tekeminen. Jos huomaat itsesi arvostelemasta itseäsi ja omia suorituksiasi, huomaa tämäkin neutraalisti. Saatat löytää tekniikkaan, ajankäyttöön, ravintoon ja välineisiin liittyviä kehityskohteita. Varmuudella tulet löytämään ajatteluun, sisäiseen puheeseen, asenteeseen ja tunteisiin liittyviä asioita, joille voisi pientä viilausta tehdä.