Pitkän linjan yritysjohtaja, huippu-urheilija, ammattilainen, taiteilija tai huippumyyjä. Kun ihminen osaa jotain hyvin, on taito kehittynyt ja muuttunut suurelta osalta automaattiseksi, intuition käyttövoimaksi. Erinomaisen suorituksen tekeminen kerta toisensa jälkeen ei ole sattumaa vaan tekojen takana on selvä malli. Kun sinulta kysytään kuinka sen teet, et todennäköisesti osaa kertoa. 

Yrityksen arvokkain pääoma on ihmisissä, joille on kehittynyt taitoa, hiljaista tietoa yrityksen toiminnasta ja asiakkaista. Yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdoksen myötä tämä tieto saattaa kävellä ovesta ulos. Ei ole ihme, että suurin osa yrityskaupoista ei täytä sitä odotusta, jonka takia se ostettiin. Salainen ainesosa ei enää vaikuta.

Kun haluat arvokkaan omaisuuden talteen ja haluat varmistaa että muutkin voivat oppia erinomaiset työskentelytavat, tarvitaan mallittamista. Ammattitaito, suoritus ja tekniikka voidaan mallittaa ja opettaa toiselle. Mallittaminen sisältää hiljaisen tiedon lisäksi uskomuksia, ajattelukaavoja sekä toiminnan malleja. Mallittamisessa voidaan keskittyä tiettyyn tehtävään tai se voidaan tehdä laajasti ihmisestä.

Mallittaminen on haastattelua ja kartan tekemistä. Haastattelutapaamisia tarvitaan 2-5. Haastatteluun varataan kerrallaan vähintään 2 tuntia aikaa. Aineiston keruu on intensiivistä hommaa. Haastateltavat kertovat sen olevan miellyttävää ja terapeuttistakin. On voimauttavaa saada itsestään tehty mallitus. Tämä jos mikä on henkilökohtaista. Aineisto kirjataan kartaksi, malliksi, joka voidaan opettaa toiselle.

Mallituksista voidaan kerätä osaamispääomapankki. Tämä tieto on syntynyt siitä ainutlaatuisesta yhdistelmästä liikeideaa, sitä toteuttaneita ihmisiä ja yrityksen asiakkaita. Yksikään toinen yritys ei omaa samanlaista osaamispääomapankkia. Jos yritys päätetään myydä, on tässä pankissa avattuna yrityksen arvo, se mitä ei muilla ole.

Mallituksen hinta riippuu tehtävän mallituksen laajuudesta. Hinta haarukka on 1.700 – 6.200.  Kysy lisää Anne Talvitie 050 563 7965