Muutosavustajana töissä

Motivaatiohaastattelu

Motivaatiohaastattelussa tunnistetaan työn palkitsevat piirteet ja tehtävät, joissa tarvitaan muutosta tai tukea. Haastattelu nostaa esiin haastateltavan kannalta  oleelliset motivaatioon vaikuttavat asiat työssä. 

Voit teetättää motivaatiohaastattelun itsellesi tai koko tiimille.

Haastattelun raportti on erinomainen perusta kehityskeskustelulle. Voit esimiehenä teetättää motivaatiohaastattelut tiimillesi ja saat varman pohjan kehityskeskusteluihin. Säästät aikaa ja pääset suoraan asiaan. Raportin tarkistuskysymysten avulla etenemistä on helppo seurata 3-6 kk kuluttua. Motivaatiohaastattelu toimii myös työtehtävien kehittämisen ja uusiin tehtäviin siirtymisen aikana. 

Kun haluat itse kehittää omaa uraasi ja kehittymistäsi työssäsi, saat motivaatiohaastattelusta hyvän pohjan. Haastattelu lisää itsetuntemustasi ja tunnistat oman työroolisi paremmin.

Motivaatiohaastatteluun varataan noin 1.5 tuntia aikaa. Haastattelun tulokset laaditaan raportiksi, jota on helppo hyödyntää omassa kehittymisessä ja kehityskeskustelussa. Raportissa on myös kehitysehdotuksia ja seurantakysymykset.

Motivaatiohaastattelu sopii erittäin hyvin 1+12 mallin kehityskeskusteluun. Tällä kehityskeskustelumallilla et tee turhaa työtä minuuttiakaan!

 

 

 

Voimaa kehityskeskusteluun!

Kehityskeskustelu on esimiehen työkalu työn vaatimusten ja työntekijän omien voimavarojen tasapainottamiseen. Tämän 1+12 kehityskeskustelumallin avulla on helppo käsitellä vaikeitakin asioita ja saada niihin ratkaisut. 1+12 kehityskeskustelumalli tuo vastakset yritysjohdon edellyttämiin kysymyksiin ja pystyt täyttämään organisaatiossa käytössä olevat kehityskeskustelulomakkeet vaivatta. Tällä kertaa sinulla on oikeasti jotain kirjattavaa!

Me koulutamme viemään kehityskeskustelun läpi käytännössä. Emme opeta teoriaa vaan elävän, toimivan käytännön työskentelytavan.

1+12 kehityskeskustelu on yhden pitkän haastattelun + kahdentoista lyhyen (15 min) keskustelun malli. Lyhyet keskustelut pyritään pitämään kerran kuukaudessa ja niissä keskitytään ajankohtaiseen aiheeseen. Pitkä haastattelu voidaan toteuttaa meidän tekemänä motivaatiohaastatteluna tai yhteisön sisällä esimiehen tai kolleegan tekemänä.

Itseluottamusta vahvistava kehityskeskustelu on miellyttävää molemmilla osapuolille. Kun opit periaatteet, pystyt soveltamaan mallia tilanteiden mukaan.

Yhdistämällä meidän tekemän Motivaatiohaastattelun kehityskeskusteluun, olet tässä hommassa vahvoilla!

Pidemmän ajan kehityskeskustelumallina 1+12 kehityskeskustelu helpottaa ja selkeyttää esimiestyötä monella tasolla. Yhteys tiimiin ja alaisiin muuttuu eläväksi ja toimivaksi. Kokemuksesta tiedämme, että tämä malli vähentää konflikteja ja tyytymättömyyttä työpaikalla.

Malli lisää esimiehen tyytyväisyyttä työhönsä ja vaikutusmahdollisuuksia työyhteisössä. Alaiselle tämä malli antaa varmuutta omista vaikutusmahdollisuuksista työhönsä. Luottamus omiin kykyihin ja esimieheen sekä työnantajaan lisääntyy tämän kehityskeskustelumallin myötä.

Nyt meni firman sivusto ja tarjonta uusiksi!

Ja eihän tämä ole kuin tekemistä vaille valmista!

Mitä nyt vähän joutuu viilaamaan, kuvaamaan, kirjoittamaan, ehkä ajattelemaan, sopimaan, tallentamaan, muuttamaan, valitsemaan….

www.esimieskouluttamo.fi

Esimiehen elämää, Urheilijan elämää, Omaa elämää…Kouluttamo tarjoaa helpotusta arkeen ja työhön. Pienryhmä muotoinen opiskelu tiedetään tehoikkaimmaksi tavaksi oppia.

Me kaikki haemme tasapainoa ja tyytyväisyyttä omaan elämäämme. Se mitä kauttaa työskentelyn aloittaa, riippuu tilanteesta.

Jos nopein apu löytyy oman työroolin vahvistamisen kautta ja paremmista taidoista työssä, on Esimiehen elämää oikea osoite. http://www.esimieskouluttamo.fi

Kun urheilu on iso osa elämää, sen tasapainottaminen on todennäköisesti palkitsevinta. Liity Urheilijan elämää ryhmään. www.valmentajakouluttamo.fi (tulossa)

Kun tiedän tarvitsevasi omaa aikaa, tilaa miettiä omaa elämää ehkä jopa kyseenalaistaa sitä sellaisena kuin se nyt on -suosittelen Omaa elämää ryhmää. www.omakouluttamo.fi (tulossa)

Näille kaikille ryhmille on rakenteilla omat esittelysivut. Esimiehelle se on jo valmis.

Vahvuutta yhteistyöhön

Työyhteisön toimivuus on aina ihmisten välistä kommunikointia. Kun puhuminen katoaa työpaikalta, ollaan menossa väärään suuntaan. Me ihmiset olemme mestareita väärintulkitsemaan eleet, ilmeet ja puhumattomuuden. Ja vaikka puhuisimme, eksymme silti.

Miten yhteistyö toteutuu? Millaiset tavoitteet sille on asetettu? Kaksi peruskysymystä, joista lähdemme liikkeelle.

Tämä vuorovaikutuskoulutus keskittyy työssä toistuviin yhteistyötilanteisiin. Koulutus kestää 1/2 päivää ja opit miten saavutat tavoitteesi helpommin.

Palkitseva työ

Työn palkitsevuus on yksilöllinen kokemus. Hyvä tasapaino elämässä on erittäin miellyttävää ja tavoittelemisen arvoista. Iso osa omasta hyvinvoinnista tulee tyytyväisyydestä työssä. Tunne siitä, että omalla työllä on merkitystä ja että koen onnistuvani tehtävissäni on tasapainon kannalta oleellista.

Voit itse vaikuttaa siihen miten työsi koet. Saattaa tuntua uskomattomalta jos kaikki on menossa pieleen ja aamuisin on entistä vaikeampaa innostua päivästä. Voit silti antaa itsesi uskoa omiin vaikutusmahdollisuuksiisi edes hetken ja tule kokeilemaan miltä se tuntuu.

Tämän menetelmän avulla pystyt tunnistamaan mistä sinun oman työn palkitsevuus tulee. Kerromme kuinka palkitsevuus rakentuu ja voit heti soveltaa mallia käytäntöön. Työn palkitsevuuden mallin opit parhaiten käsittelemällä omaa työtäsi. Koulutus kestää 1/2 päivää.

Koulutukset järjestetään Helsingissä ja Tampereella. Kysy lisää Anne 050 563 7965 tai info@kouluttamo.fi