Motivaatiohaastattelu

Motivaatiohaastattelussa tunnistetaan työn palkitsevat piirteet ja tehtävät, joissa tarvitaan muutosta tai tukea. Haastattelu nostaa esiin haastateltavan kannalta  oleelliset motivaatioon vaikuttavat asiat työssä. 

Voit teetättää motivaatiohaastattelun itsellesi tai koko tiimille.

Haastattelun raportti on erinomainen perusta kehityskeskustelulle. Voit esimiehenä teetättää motivaatiohaastattelut tiimillesi ja saat varman pohjan kehityskeskusteluihin. Säästät aikaa ja pääset suoraan asiaan. Raportin tarkistuskysymysten avulla etenemistä on helppo seurata 3-6 kk kuluttua. Motivaatiohaastattelu toimii myös työtehtävien kehittämisen ja uusiin tehtäviin siirtymisen aikana. 

Kun haluat itse kehittää omaa uraasi ja kehittymistäsi työssäsi, saat motivaatiohaastattelusta hyvän pohjan. Haastattelu lisää itsetuntemustasi ja tunnistat oman työroolisi paremmin.

Motivaatiohaastatteluun varataan 1.5 tuntia aikaa. Haastattelun tulokset laaditaan raportiksi, jota on helppo hyödyntää omassa kehittymisessä ja kehityskeskustelussa. Raportissa on myös kehitysehdotuksia ja seurantakysymykset.

Motivaatiohaastattelu sopii erittäin hyvin 1+12 mallin kehityskeskusteluun. Tällä kehityskeskustelumallilla et tee turhaa työtä minuuttiakaan!